KAWIONKOPSE-TALLIPROJEKTI 2013-2014 JA JATKUU EDELLEEN...

PyRa:n lähes ainutlaatuinen talliprojekti lähti liikkeelle vuonna 2013 seuran entisen Lastumäen tallin tullessa tiensä päähän. Tässä kymmenpaikkaisessa tallissa asui lähinnä seuran jäsenten hevosia. Usean seuralaisen hevosten tallipaikkojen kohtalo oli ratkaistava, ja hallitus tarttui toimeen. Vaihtoehtona oli joko hakea hankerahoitusta Lastumäen tallin kunnostukseen tai uuden tallin rakennukseen. Tilanteen kartoituksen jälkeen uuden tallin rakentaminen oli järkevämpi vaihtoehto kuin vanhan korjaaminen.

Tallin rakennuksen aloittamista varjostivat naapurien valitukset hankkeesta, mutta rakennuslupa kuitenkin myönnettiin. Tallin pohjatyöt aloitettiin alkukesästä -13 ja kesäkuussa saapuivat tallin elemetit. Suuri osa töistä tehtiin talkoovoimin mutta myös ulkopuolisia urakoitsijoita käytettiin tallin rakennuksessa. Myös hevosten tarhat valmistuivat tallin välittömään läheisyyteen.

Lokakuussa 2014 talliin tehtiin käyttöönottotarkistus ja tämä tarkoitti sitä, että seuralla oli nyt valmiina uusi ja hieno 10 hevosen talli pesupaikkoineen sekä sosiaalitiloineen. Lokakuun puolivälissä hevoset muuttivat talliin. Vielä sen jälkeen tehtiin pieniä viimeistelytöitä. Loppuvuodesta -14 tallin ja maneesin läheisyyteen valmistui katettu lantala.

Vuosina 2015-2016 urakoitiin tallin piha - alueen kunnostuksen parissa jolloin muunmuassa tarhojen pohjat kunnostettiin ja piha - aluetta parannettiin. Monenlaista talkootyötä siis on riittänyt vuosien varrella ja riittää edelleen.

Kuvia tallin rakennuksesta