Kentän ja maneesin käyttömaksut 2019

- PyRa:n jäsen seniori 200 €/vuosi

- PyRa:n jäsen juniori (alle 18 v.) 75 €/vuosi

- Ei-jäsen 400 €/vuosi

Laskutus 2 x vuodessa tammi-kesäkuu (Jäsen seniori 100€, jäsen juniori 37,5€, Ei-jäsen 200€) ja heinä-joulukuu (Jäsen seniori 100€, jäsen juniori 37,5 €, Ei-jäsen 200€).

- Maneesin kertakäyttömaksu 8 €/tunti

- Yksityisvaraus jäsenet 10 €/tunti, ei-jäsenet 15 €/tunti

Maksut suoritettava aina etukäteen tilille: FI06 5313 0120 0922 19 (Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry), tekstiosioon käyttäjä ja päivämäärä.

Ulkokentän/maneesin käyttäminen ilman kerta - tai vuosimaksua on ehdottomasti kiellettyä!

Luvattomasta kentän/maneesin käytöstä peritään sakkomaksu 15 €!

Vuosimaksun ottaneet jäsenet osallistuvat maneesin ja kentän lanaukseen omalla vuoroviikollaan x 2. Jos et halua osallistua lanaukseen, tai lanaukset jäävät toteutumatta omalla vuoroviikolla, laskutetaan maneesin ei-jäsenhinta 200 €.

Maneesimaksuista vastaa Pirjo Vähäkangas, johon voi ottaa yhteyttä kaikkiin maneesimaksuihin liittyvissä asioissa!

Maneesin yksityisvaraukset

Maneesivarauksista vastaa Tiina Kangas. Maneesivaraukset lähetetään sähköpostiviestillä osoitteeseen pyhajokilaaksonratsastajat@gmail.com vähintään 5 vrk ennen haluttua ajankohtaa! Maneesivaraukset ilmoitetaan seuran Facebook-sivulla, jäsenten Whatsapp-ryhmässä sekä kotisivujen kalenterissa.

Maneesiin 1 varaus per ilta klo 17 jälkeen. Yksityisvarauksia ei oteta niille päiville jolloin on seuran järjestämä valmennus.

Maneesiin kannattaa ottaa yksityisvaraus esimerkiksi ulkopuolisia valmentajia hankittaessa. Tällöin varmistat, että ratsastusalue on kokonaan yksityiskäytössäsi. Muutoin myös muut ratsukot ovat oikeutettuja käyttämään ratsastusalueita samaan aikaan ellei yksityisvarausta ole tehty.

Maneesin/kentän käyttöön liittyviä ohjeita

  • Maneesia/kenttää käyttäessäsi muistathan siivota hevosesi jätökset ja kerätä käyttämäsi estekaluston takaisin paikoilleen!
  • Viimeinen käyttäjä sammuttaa valot! Syys - ja talvikaudella ilta - aikaisin maneesilla on useampi käyttäjä, tällöin on hyvä huomioida ettei valoja sammuteta turhaan poislähtiessä jos esimerkiksi tallilla on porukkaa. Kesällä valoisaan aikaan on hyvä myös välttää valojen turhaa käyttöä!
  • Maapuomeina pyritään käyttämään kuluneempia ja huonompia puomeja.
  • Maneesin ja kentän käyttäjien on osallistuttava seuran järjestämiin ylläpito - ja kunnostustalkoisiin!
  • Maneesissa/kentällä ratsastus tapahtuu omalla vastuulla!

Maneesiin vuosimaksun ottaneet käyttäjät osallistuvat myös maneesin lanaukseen omalla vuoroviikollaan. Viikot on jaettu maneesin käyttäjien kesken ja lista on nähtävissä maneesin sisäpuolella ovessa. Maneesin käyttäjille/vuosimaksun maksaneille on oma WhatsApp - ryhmä. Maneesi lanataan omalla lanausviikolla vähintään 2 krt/vko. Lanaus tapahtuu seuran lanalla, jos et osaa käyttää kysy apua.

Jos lanaus ei toteudu 2 x per viikko, tai et halua osallistua lanaamiseen, laskutetaan ei-jäsen käyttäjämaksu 200 €.

Maneesin estevuorot

  • Keskiviikkoisin klo 14 eteenpäin
  • Torstaisin koko päivä
  • Lauantaisin klo 14 eteenpäin
  • Sunnuntaisin klo 14 saakka

Näinä päivinä maneesiin saa rakentaa esteitä/esteratoja, jotka voidaan jättää esimerkiksi seuraavalle päivälle tai toisia hyppääjiä varten. Estevuoroilla esteiden hyppääjillä on ns. etuajo-oikeus jolloin muiden ratsastajien on huomioitava hyppääjät. Estevuorojen jälkeen olisi hyvä lanata maneesi, mutta se ei tietenkään ole aina mahdollista. Esteitä ei saa jättää maneesiin ellei ole sovittu kuka kerää ne pois.

Jos rakennat maneesiin radan, siitä on hyvä myös tiedottaa lanausryhmässä, ettei viikon lanausvuorolainen tee turhaa reissua lanaushommiin.

Estevuorojen ulkopuolella saa myös hypätä, mutta tällöin on velvollinen keräämään esteet pois jos se jotakuta haittaa.