Tietoa seuran tallista ja tallipaikoista

Tervetuloa mukaan mukavaan talliporukkaan!

Tallilla on syyskuun -18 alusta mahdollisuus hoitopalveluihin ma-pe tallityöntekijä Emmi Vaikonpään toimesta. Tallivuokra 100€/kk sisältäen karsinapaikan, sähkön, veden ja kuivikkeet. Lisäksi 60€/kk aamu- ja päiväruokinta sekä hevosten ulosvienti ma-pe. Halutessasi voit ottaa lisämaksusta lisäksi myös karsinan siivouksen ja ruokinnat ma-pe 100€/kk tai täysihoidon ma-pe (aamu- ja iltatallit, karsinan siivoukset ja ruokinnat) 140€/kk. Eli kuukausivuokrasi on joko 160€/kk, 200€/kk tai 240€/kk, riippuen mitä palveluita haluat. Viikonloput hoidamme hevoset kiertävällä hoitosysteemillä, omat viikonloppuvuorosi voit myös ostaa ostopalveluna jos et halua niitä tehdä. Lisätietoja: Tiina 0440-520424 tai Anne 044-3161046.

Seuran talliprojektin (2013-2014) tuloksena on kymmenpaikkainen hevostalli, josta vuokrataan karsinoita kimppahoitoperiaatteella seuran jäsenille.

Tallissa on kymmenen EU - määräykset täyttävää karsinaa automaattijuomakupeilla sekä leveä käytävä. Varusteille ja hevosenomistajien tavaroille on hyvänkokoinen varustehuone josta löytyy jokaiselle pientä säilytystilaa sekä satula - ja suitsitelineet. Varustehuoneen vieressä on loimienkuivatushuone jossa loimien kuivatuksen ohella säilytetään myös hevosten aamu - ja iltaruokia. Käytävän toisella puolella sijaitsevat sosiaalitilat josta löytyy pieni keittiö ruoanlaittomahdollisuudella, suuri pöytä+tuolit esimerkiksi kokoustamista varten ja sekä myös vessa.

Ladossa säilytetään hevosten ruoat ja heinät. Käytettävissä on muutamat arkkupakastimet joissa voi säilyttää rehuja.

Pihalla on hevosten tarhat; 5 kpl yhden hevosen ja 3 kpl useamman hevosen tarhaa. Tarhoissa on hyvät pohjat syksyn sateiden varalle. Hevoset tarhaavat joko yksittäin tai ryhmissä. Kesällä tarhojen läheisyydessä oleville pelloille on mahdollista tehdä laitumia.

Mitä kimppahoito tarkoittaa tallissamme?

Jokainen karsinanvuokraaja vastaa itse hevosensa hoitamisesta, tallitöiden tekemisestä, ruokien ja heinien valmiiksi laittamisesta sekä tarhan säännöllisestä siivouksesta ja yhteisten tilojen kunnossapidosta. Jokainen hevosenomistaja osallistuu aamu -, päivä - ja iltatallirinkiin.

Aamutallissa hevoset ruokitaan, loimitetaan tarvittaessa ja viedään ulos omiin tarhoihinsa. Päivätallissa hevosille jaetaan päiväheinät ja täytetään vesiastiat tarvittaessa. Iltatallissa hevoset otetaan sisälle ja ruokitaan, tarhoihin viedään heinät ja vajaita vesiastioita täydennetään valmiiksi aamua varten. Pääasiassa jokaisen hevosenomistajan vastuulla on kuitenkin itse huolehtia hevosensa vesiastian puhdistuksesta ja täyttämisestä tallilla käydessään. Tallilaiset ovat yleensä joustavaa porukkaa, joten tallivuorojen teosta ja vaihtamisista ym. voi sopia erilaisiakin ratkaisuja.

Tallipaikan vuokrauksen päättyessä hevosenomistaja huolehtii karsinan tyhjennyksen ja seinien puhdistuksen ja tarhan siivouksen.

Mitä tallipaikkaan kuuluu?

Tallipaikan hintaan sisältyy:

  • Karsina
  • Kuivikkeet (turve ja puru)
  • Tarhapaikka
  • Vesi ja sähkö

Hevosenomistajan on hankittava hevoselle itse rehut ja heinät, niitä talli ei tarjoa. Talli ei myöskään tarjoa minkäänlaisia täysi - tai puolihoitopalveluita. Hevosten hoitamisesta tarvittaessa on mahdollista sopia omistajien kesken.

Huomioitavaa on, että maneesin ja kentän käyttöoikeus ei kuulu tallipaikan hintaan, vaan siitä on maksettava erikseen!